Wat is trending dit seizoen

Tuinset lounge

Na Pasen begint het tuinseizoen vrijwel direct en als het weer het toelaat zijn we graag buiten. Of het nu in je eigen tuin, op het balkon of op het mooi vormgegeven terras plaatsvindt: het leven komt weer in beweging buiten. Daarom willen we in dit artikel ingaan op de trends van het tuinseizoen 2023 en laten zien wat er dit seizoen hot is in de tuin.

Minimaal design

Minimalisme is een van de grootste trends van dit moment. Maar wat je misschien meer kent van de interieurtrends, slaat dit jaar ook aan in de tuin. Het kan eenvoudig en duidelijk zijn. Daarom is de trend van 2023 richting slanke en elegante tuinmeubelen en bijbehorende decoratieve objecten. Vaak wordt hier metaal of aluminium als materiaal gebruikt. Dit tuinmeubel straalt vooral de lichtheid van het zijn uit door zijn lichte en elegante design.

Natuurlijke materialen

In navolging van de meta-trend richting duurzaamheid zullen ook in 2023 natuurlijke materialen zeer populair zijn in de tuintrends. Dus als je nieuwe spullen voor in de tuin, balkon of terras wilt kopen, ga je dit jaar misschien liever rotan of polyrattan. De eerste is geschikt als de meubels ook veilig tegen de regen kunnen worden opgeborgen. Polyrattan is natuurlijk geen natuurlijk materiaal, maar is bij uitstek geschikt voor permanent buitengebruik. De optiek zorgt voor een natuurlijke sfeer. Je kunt het geheel afmaken met passende versieringen zoals een zelfgemaakte macramé of andere bijzondere elementen.

Mediterrane flair

De trend naar de mediterrane levensstijl gaat een heel andere richting uit. Dit kun je in 2022 het beste buiten realiseren door simpelweg je woonkamer of keuken naar buiten te verplaatsen. Dat bedoelen we natuurlijk niet letterlijk, maar zoals in meer zuidelijke landen gebruikelijk is, willen we ook meer buiten zijn. U kunt hiervoor een mooie loungehoek en/of een overdekte ruimte inrichten. Als je ook de kans hebt om hier een mooie grill te stallen, kun je misschien de zomer doorbrengen op je nieuwe favoriete plek. De levenshouding wordt dan afgerond met een passend drankje bij zonsondergang en de geuren die je misschien krijgt van mediterrane kruiden die je gewoon zelf in je tuin plant. Het idee doet ons dromen…

Retro tuinmeubelen

Retro is anno 2023 ook buiten populair. Zeker als je maar een paar tuinmeubelen bij je wilt of kunt zetten, is de retrostijl een goede manier om een ​​mooi accent te leggen. De look van de jaren 70 is dit jaar bijzonder populair en komt tot uiting in elegante loungemeubels of in felle kleuren. Beide maken een goede indruk en nodigen uit om elkaar te leren kennen en te blijven hangen. Dus wat dacht je van een beetje retro in je tuin?

Wat is trending dit seizoen
Schuiven naar boven