Genade

Als er iemand je leven binnenkomt en diegene is het beste wat je ooit is overkomen, dan hebben we het wel eens over ‘een geschenk uit de hemel’ (geschenk = genade).

Je hebt er zelf niets voor hoeven doen, maar door diegene is nu wel je leven ten positieve veranderd. Jouw leven naar een ander level, simpelweg door wie die ander is en wat diegene ‘meebrengt’. (Niets voor hoeven doen = genade)

Sommige mensen hebben dat nooit meegemaakt. Sommigen hebben zelf alles gegeven maar zijn teleurgesteld geëindigd. Weer anderen hebben het juist wel meegemaakt en weten daardoor dat er meer moet zijn. Het goede nieuws is dat Jezus is gekomen en Hij is er voor iedereen, niemand uitgesloten. (niemand uitgesloten = genade).

Jezus komt zonder teleurstellingen. Hij heeft in relatie met jou niet alleen Zijn belangen, maar juist ook jouw belangen op het oog. Hij komt niet om te nemen, Hij komt om te geven. (Geven = genade)  
God gaf Jezus als gift aan de wereld, om haar te redden. Gods geschenk uit de hemel. Jezus = genade.

Genade is jouw geschenk uit de hemel

Genade voor jou? Geschenk? Hoezo?

Jezus leefde een volmaakt leven. Een leven waarvan wij zouden zeggen; hij verdient het dat het hem goed gaat, maar dat gebeurde niet...
Jezus nam onze plaats in. Hij droeg de straf die ieder mens eigenlijk verdient door z'n fouten. Ook droeg Hij het lijden, dat is de ellende die ieder mens in dit leven tegenkomt.
Nu is het aanbod: wil jij aannemen dat Jezus het voor jou heeft goedgemaakt. Dat Hij jouw plaats ingenomen heeft toen Hij stierf aan het kruis, zodat jij Zijn plek kon krijgen; geliefd door God, gezegend.
 
Waarom gáf God Jezus?
De meeste mensen hebben geleerd dat je pas iets kunt krijgen, als je er wat voor doet. Zo zit heel de wereld ook in elkaar. Genade van God werkt eigenlijk precies andersom. Je kunt het krijgen, maar je kunt er niet iets voor doen om het te krijgen, je kunt het niet verdienen. God wil dat het een gift is. Zo bewijst Hij liefde. Onvoorwaardelijke liefde. Gods is liefde.« Terug naar Overdenkingen

Nieuws

Al weer 13 jaar geleden...!!

Het is vandaag, 14 september, precies 13 jaar geleden dat ik door Jezus ben genezen!

» Lees verder

Geplaatst op 14-09-2016


Nieuw: E-book van Marijke

Het boek over de genezing van Marijke is omgezet naar een E-book! Zo vlak voor de vakantie een mooie gelegenheid om het digitaal mee te kunnen nemen.

» Lees verder

Geplaatst op 02-07-2016


Because He loves you!

Prachtige woorden van Graham Cooke over Jezus.

Bekijke de video via deze link

 

» Lees verder

Geplaatst op 21-02-2016