Henk Hofman: genezen van fibromyalgie, dystrofie en ME

Henk Hofman was nog maar nauwelijks uit het diepe dal van jarenlang zwaar overspannen zijn opgekrabbeld, waar hij sinds 1989 in terecht was gekomen, of een nieuwe rampspoed kondigde zich aan. Het is januari 1995 als hij ernstige nekproblemen krijgt. Dat was het begin van een elf jaar lange lijdensweg. Vanaf dat moment liep Henk van het ene naar het andere ziekenhuis. En vanaf mei 2001 moest hij op krukken lopen. Men had hem al voorgehouden dat hij in de toekomst in een rolstoel terecht zou komen.
Het zou nog tot 26 maart 2006 duren tot zijn wonderbaarlijke genezing, dat hij zijn krukken in de afvalbak in De Meenthe in Steenwijk gooide en het uitriep: Nu ben ik genezen!

Henk Hofman verbouwde zijn bloemenzaak in Diever. Hij werkte dag en nacht. Hij nam veel te veel hooi op zijn vork. Het resultaat was, dat hij in oktober 1989 volledig instortte. Hij was zwaar overspannen. Hij kon niets meer, hij durfde zelfs zijn zaak niet meer in te gaan. Het werd voor zijn vrouw Dicky, die nu met het personeel het bedrijf moest runnen, een zware tijd.

Januari 1995: Hevige nekklachten
In het begin was er niets te vinden waar de pijn in de nek vandaan kwam. Maar de pijn werd steeds erger en ging niet meer weg. Het bleek dat de pijnen te maken hadden met de aanhechtingen van de pezen en spieren. Henk kwam nu voor de vreselijke pijnen in het Academisch Ziekenhuis in Groningen terecht.
Na verloop van tijd besloten de artsen Henk een nekkraag te geven. Hij heeft daar drie jaar mee rondgelopen. Maar het bracht Henk absoluut geen enkele verlichting. Ook al de medicijnen die men hem gaf en al de therapieën, hielpen niet. Het werd alleen maar erger.

September 2000: Koude dystrofie
Nu kwam er ook nog een ernstige ontsteking in de enkel bij. Henk was in 1986 aan zijn enkel geopereerd, en daar zat nu een ontsteking. Men besloot tot een kijkoperatie, maar dat had een beschadiging in zijn enkel als gevolg. 
De pijnen werden zo hevig, dat Henk er niet meer op kon staan. Er was een vreselijk brandende pijn van binnen en afschuwelijk koud van buiten. Henk kreeg in het ziekenhuis te horen: koude dystrofie.

Mei 2001: Fibromyalgie
Henk kreeg nu ook klachten in zijn schouders, armen, polsen, handen, vingers, knieën en op vele andere plaatsen.
De pijnen werden steeds erger. Henk, die al naar verschillende ziekenhuizen was geweest, ging nu voor onderzoek naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daar werd specifieke reuma geconstateerd.
Maar na meer dan een jaar van onderzoeken, werd de ziekte alleen maar erger en erger en de pijnen in de gewrichten en spieren, namen alleen maar toe. Wat men ook voor Henk deed, hij kwam geen stap dichter bij zijn genezing. Het werd gaandeweg alleen maar dramatischer. En toen hij te horen kreeg dat hij fibromyalgie had, konden ze niets anders doen dan injecties tegen de pijn geven. Al de medicijnen brachten geen genezing en Henk kreeg de boodschap: je moet maar leren om te gaan met de pijn. Maar kan dat wel, met zoveel pijn leven?

Oktober 2002: Chronische vermoeidheid
Na de eerste tekenen van fibromyalgie, kwam er ook nog chronische vermoeidheid bij. Toen kon Henk helemaal niets meer. Hij vroeg zich steeds vaker af wat er nu van hem moest worden. Zijn leven bestond uit pijnen. Hij liep op krukken, met in het vooruitzicht een rolstoel. En als hij maar iets deed, dan was hij al uitgeput. De lichamelijke klachten van Henk waren intussen al een hele waslijst geworden. Was dit het einde?
Er kondigde zich een nieuw begin aan, een verandering. De verandering begon, waar het altijd begint: in het hart van de mens. In het hart van Henk.

27 februari 2006: Magazine De Levensstroom
Henk kreeg van een klant het magazine van De Levensstroom uit Leiderdorp. Pas later op de dag, werd ik toch wel wat nieuwsgierig en ben er wat in gaan lezen. Daarin las is dat De Levensstroom ook een website had en ik ben die gaan bekijken.
Ik zag dat daar een filmpje van de genezing van een vrouw, Marijke Brinkhuis, die al meer dan 20 jaar dezelfde ziekten had als ik. Ik zag hoe zij uit de rolstoel stapte en zei: Ik ben genezen, alle pijn is weg, en dat alles in de naam van Jezus.
Toen ik deze film samen met mijn vrouw nog eens bekeek, werd ik er koud van en vroeg mij af: Wil God hier iets mee met mij? We hebben er lang over gesproken en lazen in het blad, dat er op 26 maart een genezingsdienst met evangelist Jan Zijlstra gehouden zou worden in De Meenthe in Steenwijk.

26 maart 2006: Naar de genezingsdienst
Op de bewuste zondag werd Henk, na een slechte nachtrust, wakker met heel veel pijn in zijn lichaam. De hele dag had hij erge pijnen. Zo erg, dat zelfs de pijnstillers hem niet hielpen. Maar Henk dacht maar aan één ding: Vanavond ga ik naar de genezingsdienst en God zal mij helpen.
Toen de dienst begon, voelde Henk zich gelijk thuis. Zelfs de halleluja's die door de grote hal weerklonken, vond hij in één woord prachtig. Terwijl hij daar vroeger niets van moest hebben, want hij vond dat maar een overdreven gedoe.
Henk: Daar zaten wij dan, uit allerlei filialen van de Heer zoals de evangelist dat zo mooi zei. God heeft maar één firma, maar wel verschillende filialen. Het evangelie werd gepredikt en dat was een kracht Gods, het was het goede nieuws dat levens verandert en de zieken geneest. En dat had ik nodig.
Toen deed de evangelist de oproep om de keuze voor Jezus Christus te maken en Hem in je leven te ontvangen. Toen wist ik niet hoe snel ik moest opstaan en op mijn krukken naar het podium te lopen, om Jezus als Redder te aanvaarden. Een ongekende vrede en een diep geluk kwam er in mijn hart. Eigenlijk was dit al genoeg voor deze avond.
Maar, God had nog veel meer voor Henk. Zijn genezende kracht zou tot hem komen en hij zou verlost worden van zijn jarenlange ziekten en pijnen.

De gebedsrij
Henk: Toen werd er gezegd, dat alle zieken in de gebedsrij konden plaatsnemen. Ik wist niet hoe snel ik overeind moest komen om in die rij te gaan staan. Ik viel bijna met mijn krukken over de mensen heen. Ik had maar één verlangen, dat ik door Jezus Christus aangeraakt zou worden.
Het was die avond daar in Steenwijk een hele lange rij, met zeer veel zieke mensen.
Henk: Ik zag op afstand dat de evangelist maar kort voor de mensen bad en toen hoorde ik hem zeggen: God kan ook iemand in één seconde genezen. Fantastisch!, dacht ik, als het maar gebeurt, want God is bij machte om dat te doen.

Henk ontvangt zijn genezing
Henk: Toen stond ik daar ineens voor de evangelist. Hij vroeg aan mij: Hoe is uw naam? Waar komt u vandaan? En wat hebt u? Ik antwoordde: Ik heb fibromyalgie, dystrofie en het chronisch vermoeidheidssyndroom. Mijn naam is Henk Hofman en ik kom uit Diever. Toen legde hij mij de handen op, in Jezus naam. Op dat moment voelde ik de kracht van God door mijn lichaam heen stromen. Ik voelde de pijnen wegvloeien uit mijn 
zieke lichaam. God raakte mij aan. Ik huilde.
De evangelist zei: In Jezus naam, gooi je krukken maar weg die heb je niet meer nodig. Ik pakte ze in mijn hand en liep, ik liep zonder enige pijn! Ik kon lopen zonder mijn krukken! Ik was genezen! 

Tot slot
Er moesten nu eerst nieuwe schoenen gekocht worden. Door zijn aangepaste schoenen kreeg hij nu pijn in zijn voeten, in plaats dat ze de pijn wegnamen. Samen met Dicky ging hij naar Meppel en daar liepen ze dan, hand in hand en stonden midden op straat te huilen. Henk en Dicky: Het was zo'n bijzonder moment voor ons! Wat een geweldig leven hebben we nu. Wat een geweldige God. De God van wonderen! De Steenwijker Courant plaatste een groot artikel in haar editie over zijn genezing.
Henk Hofman en Marijke Brinkhuis vertellen over hun genezing in Hoogezand (11-3-2011).

 

Het getuigenis en de genezing van Henk kunt u zien wanneer u op de afbeelding hiernaast klikt.
 « Terug naar Getuigenissen

Nieuws

Al weer 13 jaar geleden...!!

Het is vandaag, 14 september, precies 13 jaar geleden dat ik door Jezus ben genezen!

» Lees verder

Geplaatst op 14-09-2016


Nieuw: E-book van Marijke

Het boek over de genezing van Marijke is omgezet naar een E-book! Zo vlak voor de vakantie een mooie gelegenheid om het digitaal mee te kunnen nemen.

» Lees verder

Geplaatst op 02-07-2016


Because He loves you!

Prachtige woorden van Graham Cooke over Jezus.

Bekijke de video via deze link

 

» Lees verder

Geplaatst op 21-02-2016