Lisa Finnema: Na 4 jaar ziekte ben ik genezen!

lisaRuim een jaar na de geboorte van onze zoon Lukas in januari 2004 werd ik opnieuw zwanger. Deze zwangerschap in tegenstelling tot de eerste was erg zwaar en vergde veel aanpassing van mij en mijn gezin. Ik kampte met veel pijn, veelvuldig bloedverlies, spoedopnames in het ziekenhuis door een verzakking en bekkenpijn. Ik kwam in de ziektewet, zat in een rolstoel en liep met krukken. In die periode heb ik veel artsen en fysiotherapeuten bezocht. Het is een loodzware periode in mijn leven geweest. Pijn bij alles wat je doet, het bloedverlies, de onrust en het gevoel je baby vroegtijdig te verliezen hebben diepe sporen nagelaten. Elke week dat de zwangerschap vorderde was een opluchting. Gelukkig werd op 24 juni 2006 (na 40 weken zwangerschap) onze dochter Josephine geboren. Een heerlijke gezonde baby! Wij hebben Gods nabijheid in de zwangerschap van zeer nabij mogen meemaken. God liet ons niet alleen, ieder moment was Hij bij ons, met Zijn armen om ons heen.

Na de geboorte van Josephine verergerden de klachten in een snel tempo, de verzakking was over, maar de bekkenpijn werd steeds feller. Ik had altijd pijn en was erg vermoeid. Ik had weinig energie en kon niet langer dan 10 minuten zitten en 5 minuten staan. Lopen wasvoor mij een kwelling. Ik had bekkeninstabiliteit (disfunctie SI- gewricht). Steeds meer hielden we in ons gezin rekening met mijn beperkingen en pijn. Hoe lastig ook met 2 jonge kinderen.

Mijn optimistische karakter heeft mij ver gebracht, samen met mijn fysiotherapeuten werkte ik aan kwaliteit van leven op geleide van kunnen en niet op geleide van pijn. Eind 2007 ben ik 3 maanden in revalidatietherapie in Rotterdam (Spine & Joint Centre) geweest. Het was een heftige tijd. Ik heb veel geleerd, middels lichamelijk / geestelijke therapie en groepsessies met "lotgenoten" om de beperking een plaats te geven in je leven. Maar de conclusie was bikkelhard: je bent chronisch pijnpatiënt door een instabiel bekken.Gelukkig is gebleken dat we veel trouwe en goede vrienden, een gemeente en mijn familie om ons heen hadden staan. Een enorme steun! In deze periode tot aan 25 september 2009 heeft God mij en ons als gezin gedragen zodat wij heel dicht bij Hem konden schuilen. Wat ons ook werd aangedaan,Hij hielp ons telkens weer en gaf ons wat we nodig hadden en nog zoveel meer dan dat.

Begin september 2009 bezocht ik de pijnpoli in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Tijdens dit consult werd duidelijk dat mijn instabiele bekken, kapotte SI gewricht, niet te verhelpen was. Geen operatie, therapie of andere geneeskundige ingreep zou dit probleem wat resulteerde in de chronische pijn die ik al jaren had en de rest van mijn leven zou hebben,kunnen opheffen. De enige oplossing voor het reduceren van de pijn was facetdenervatie; pijnbestrijding. Ik werd ingepland om op 29 september 2009 een behandeling te ondergaan, waarin ik acht spuiten in mijn rug zou krijgen, die de zenuwen die pijn doorgeven aan de hersenen zou platleggen. Kortom: het probleem bleef, alleen de pijn zou niet meer zo ervaren worden.

In de aanloop naar deze behandeling kreeg ik steeds meer vragen en twijfels over deze ingreep. Uiteindelijk heb ik de afspraak afgebeld op vrijdagochtend 25 september. Ik voelde me opgelucht.

Toen ik diezelfde dag Lukas uit school haalde sprak een moeder mij aan, die wist dat ik ziek was, met de vraag of ik 's avonds naar de Wonderendienst met Jan Zijlstra in theater de Flint zou gaan in Amersfoort? Die avond ging ik samen met mijn man Jochem naar de Flint, het overweldigende gevoel dat ik naar deze dienst moest gaan heeft me na die vraag niet losgelaten. Als ik die middag niet was aangesproken, was ik er niet geweest.

Het was een indrukkenwekkende massale dienst, ik had heel veel pijn. Jan Zijlstra wees de zaal in met de vraag of degene met bekkeninstabiliteit naar voren wilde komen. Ik keek een beetje verbaasd om me heen, want hij wees onze kant op, maar stond op en ging naar voren. Jochem volgde me naar het podium. Aldaar heb ik kort mijn situatie uitgelegd. Na de vraag of ik wilde genezen legde hij zijn handen op mijn bekken en ging bidden; voor een nieuw bekken, voor nieuwe banden, voor totale genezing in Jezus naam. Tijdens het gebed voelde ik Gods kracht door mij heen stromen, ik begon te trillen, het voelde alsof ik door elkaar geschud werd. De pijn stroomde uit mijn lichaam. Na het gebed zei Jan Zijlstra; Loop in Jezus' naam, Jezus heeft je genezen!

lisa2    lisa3

"Uw genade is onmeetbaar
En uw liefde kent geen grens.
Peilloos diep zijn Uw gedachten
Tot de wolken reikt Uw macht
Hemelhoog Uw trouw en goedheid
Ontzagwekkend is Uw kracht
In de grootsheid van dit alles
Zijn wij onbeduidend klein
Wat een onvoorstelbaar wonder
Dat U onze God wilt zijn
Met ontzag en vol verwondering
Buigen wij ons voor U neer
U bent onze God en Koning
Onze Vader, onze Heer." 


Lisa Finnema - Meindersma
Voor het getuigenis van Lisa in een dienst van de Levensstroom:
klik op het plaatje hiernaast« Terug naar Getuigenissen

Nieuws

Al weer 13 jaar geleden...!!

Het is vandaag, 14 september, precies 13 jaar geleden dat ik door Jezus ben genezen!

» Lees verder

Geplaatst op 14-09-2016


Nieuw: E-book van Marijke

Het boek over de genezing van Marijke is omgezet naar een E-book! Zo vlak voor de vakantie een mooie gelegenheid om het digitaal mee te kunnen nemen.

» Lees verder

Geplaatst op 02-07-2016


Because He loves you!

Prachtige woorden van Graham Cooke over Jezus.

Bekijke de video via deze link

 

» Lees verder

Geplaatst op 21-02-2016