Daniel Peulen had nog maar een half jaar te leven

daniel1Het hart van Daniël Peulen zou het niet lang meer volhouden volgens de artsen. Na een aantal hartinfarcten was Daniël opgegeven. Maar Jezus gaf hem een nieuw en sterk hart. De artsen hebben verklaard dat hij helemaal gezond is.

In 1994 werd Daniël Peulen getroffen door een hartinfarct. Hij moest een bypassoperatie ondergaan en kreeg vijf omleidingen. Daarna was alles weer perfect, zeiden de artsen. Daniël pakte zijn oude leven weer op en ging weer aan het werk. Totdat hij ruim 3 jaar later enkele kleine infarcten kreeg aan de achterzijde van zijn hart. Dat is moeilijk te opereren en bovendien gaven de artsen hem maar een kleine kans een dergelijk ingreep te overleven.

Daniël besloot zich niet te laten opereren en kreeg veel medicijnen. Intussen ging het met de gezondheid van Daniël bergafwaarts. Hij had vaak druk op de borst en pijn tussen de schouderbladen. Ook zijn conditie ging snel achteruit: hij kon niet meer wandelen, traplopen of fietsen. Hij kreeg een scootmobiel, zodat hij zich weer redelijk kon verplaatsen. Na nieuwe onderzoeken vertelde de cardioloog hem, dat ze niets meer voor hem konden doen. Bovendien gaf de arts hem nog maar een halfjaar te leven.
Hoe moest hij dit aan zijn vrouw en kinderen vertellen? Hij heeft hier twee maanden mee rondgelopen, toen kon hij het niet langer voor zich houden.

Is er voor mij genezing mogelijk?
Daniël en zijn vrouw Mariët kenden God. Ze waren een aantal jaren geleden tot bekering gekomen. Ze kwamen regelmatig in de gemeente de Bazuin, in Oud-Beijerland. In de Bazuin hoorden ze van de genezingswonderen, die Jezus vandaag doet in de Levensstroom in Leiderdorp. Ze vroegen zich af, of de Heer ook Daniël zou kunnen genezen en of ze naar zo'n genezingsdienst zouden gaan. Ze baden tot God hiervoor. Op 27 april 2008 gingen ze samen naar Leiderdorp. Toen Daniël met zijn vrouw Mariët op het podium stond, bad evangelist Jan Zijlstra voor hem voor een nieuw en sterk hart.
'Hoe oud ben je?' vroeg hij. 'Ik ben 59 jaar', zei Daniël. 'Dat hart kan nog wel 30 jaar mee!' 'Zo de Here wil, daar vertrouwen we ook op', antwoordde Daniël. 'Genees in Jezus naam, van hoofd tot voetzool, word gezond!'

De dagen daarna had Daniël nog wel last van druk op de borst en pijn aan de nieren. Op een ochtend wilde hij broodjes gaan halen in het dorp. Maar de scootmobiel startte niet. In een opwelling pakte hij de fiets van Mariët en fietste over de dijk naar het dorp en weer terug, zonder klachten! Eenmaal thuis beseften Daniël en Mariët opeens dat Daniël genezen en gezond was.
Prijs de Heer daarvoor!

Het is de hoogste tijd om je leven aan de Heer te geven
Daniël en zijn familie staan nog iedere dag versteld, dat hij weer gezond is. Ook de mensen uit de buurt zijn verbaasd dat ze hem na al die jaren niet meer met een scootmobiel, maar op een fiets zien rondrijden. Hij fietst zonder problemen 40 km tot 50 km achter elkaar.       
Enkele maanden na zijn genezing had Daniël een afspraak met de huisarts. Die kon geen afwijking aan zijn hart meer vinden en begrijpt er nog steeds niets van. Vervolgens onderging Daniël in het VieCuri Medisch Centrum in Venlo allerlei onderzoeken. De cardioloog verklaarde: 'Dit kan medisch gezien niet.' Toen vertelde Daniel over zijn genezing. Op de vraag: Kost dat ook geld? Was zijn antwoord: 'Nee, het enige wat gevraagd wordt, is je hart aan de Heer te geven.' Daniël roept alle mensen op hun leven aan de Heer te geven, of ze opgegeven zijn of niet, het is de hoogste tijd. Als je je vertrouwen op de Here Jezus stelt, kun je door geloof genezen worden.

Voor Daniël is wat in Handelingen 3:16 staat, waarheid geworden: "Het komt door Zijn naam en door het geloof in Zijn naam dat deze man, die u hier voor u ziet en die u kent, kan lopen; het geloof dat Jezus schenkt, heeft hem in aanwezigheid van u allen gezond gemaakt." (NBV)

Daniël Peulen getuigt van zijn genezing

 
Voor het getuigenis van Daniël Peulen:
klik op de afbeelding hiernaast


« Terug naar Getuigenissen

Nieuws

Al weer 13 jaar geleden...!!

Het is vandaag, 14 september, precies 13 jaar geleden dat ik door Jezus ben genezen!

» Lees verder

Geplaatst op 14-09-2016


Nieuw: E-book van Marijke

Het boek over de genezing van Marijke is omgezet naar een E-book! Zo vlak voor de vakantie een mooie gelegenheid om het digitaal mee te kunnen nemen.

» Lees verder

Geplaatst op 02-07-2016


Because He loves you!

Prachtige woorden van Graham Cooke over Jezus.

Bekijke de video via deze link

 

» Lees verder

Geplaatst op 21-02-2016