Bert Marinus: genezen van de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme deed de deur dicht voor de toekomstplannen van het pasgetrouwde stel Bert en Margriet. Maar ze gingen hun weg met God en bleven op Hem vertrouwen, dat Hij hun paden recht zou maken (Spreuken 3: 5-6). Op hun eigen inzicht konden ze niet vertrouwen, want het zag er niet best uit met de gezondheid van Bert.

Na het grote wonder getuigen ze, dat ook al gaan deuren dicht, God vensters naar een nieuwe toekomst opent.God leidt hen door een moeilijke tijd heen.

Er was geen wolkje aan de lucht voor een gelukkige toekomst van Bert en Margriet. Ze hadden voor elkaar gekozen en zouden in december 2004 gaan trouwen. Allebei kenden ze de Heer, en Hij had voor hen voorzien in een mooie huuretage in het centrum van Drachten.

Bert was in 2003 begonnen met de opleiding tot marechaussee. Best een zware opleiding; regelmatig moest hij een week op bivak, met veel hardlooptraining. In het najaar van 2004 kreeg Bert na een week bivak, dove en tintelende tenen. Eerst dacht hij dat het door de (dienstkistjes) kwam.

Het dove gevoel ging echter niet weg, maar trok juist verder op in zijn voeten. Hij kreeg ook reumatische klachten in zijn handen: pijn bij het bewegen en stijfheid. Bloedtesten wezen echter niet op reuma. Daarna kreeg Bert pijn in de buik, borst en rug. Eigenlijk had hij voortdurend pijn. Op de opleiding wilde hij zich niet laten kennen, hij ging gewoon door. Op een gegeven moment ging het niet meer. Hij kon niet meer normaal lopen: hij zwaaide met zijn been en zakte steeds door zijn knieën. Hardlopen lukte echt niet meer. Behalve de lichamelijke aftakeling, kreeg hij ook concentratieproblemen en zijn kortetermijngeheugen raakte verstoord. De toetsen haalde hij niet meer en in oktober 2004 moest hij stoppen met de opleiding. Dit kwam wel heel slecht uit, zo vlak voor de trouwerij. Hoe moest dat nu financieel?
Op de trouwdag kon Bert zich staande houden, maar het viel de gasten wel op dat de bruidegom met zijn been sleepte. Zorgeloze wittebroodsweken zaten er voor Bert en Margriet ook niet in. Tien dagen na de trouwdag kreeg Bert aangezichtsverlamming aan de rechterkant. In allerijl werd hij via de dokterspost naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam hij in de onderzoeksmolen terecht. De vele onderzoeken leverden helemaal niets op.
Wonderwel kreeg hij in januari 2006 een baan als portier, werk waarbij hij kon zitten. Ze waren nu financieel uit de brand.
Ook voor zijn gezondheid bleef Bert zijn vertrouwen stellen op Jezus. God zou hen hier doorheen leiden. Daarom maakte hij zich niet echt druk. Bij God is het nooit te laat!
Alle ziekteverschijnselen bij Bert wezen inmiddels op de ziekte van Lyme. Het lukte de artsen echter niet de infectie ook daadwerkelijk in het bloed en het ruggenmerg aan te tonen. De ziekte van Lyme is een infectieziekte die wordt overgebracht door teken die besmet zijn met een bepaalde bacterie. Na de tekenbeet komt deze bacterie in het bloed terecht. In de loop van enkele weken, tot maanden of zelfs jaren, kan de bacterie allerlei aandoeningen veroorzaken. Zoals van de huid, het zenuwstelsel, spieren en gewrichten, hersenen en zelfs van het hart. Niet alle teken zijn besmet met de ziekmakende bacterie. De kans is vrij klein dat iemand na een tekenbeet de ziekte van Lyme krijgt. Ook worden niet alle tekenbeten opgemerkt, omdat de teek er vanzelf afvalt en een tekenbeet vaak pijnloos is. Het eerste teken van de ziekte van Lyme is vaak een rode vlek of kring op de huid en een grieperig gevoel, maar dat is niet bij iedereen zo. Bert kon zich wel een tekenbeet herinneren, maar geen rode vlek of griep. Wanneer de ziekte van Lyme vroeg genoeg wordt opgemerkt, kan de infectie worden bestreden met antibiotica. Wanneer de ziekte niet, of te laat wordt herkend en behandeld, heeft de bacterie al onherstelbare schade in het lichaam kunnen aanrichten. Het probleem is, dat er geen goede testen zijn om de ziekte aan te tonen. Uiteindelijk liet Bert zijn bloed naar een speciaal laboratorium in Duitsland sturen. Daar werd de ziekte van Lyme aangetoond, maar toen was het al te laat voor een goede behandeling. Maar, bij God is het nooit te laat! Bij Hem is genezing mogelijk, door de kracht van Jezus. Vertrouw op de Heer, dan zal Hij je paden rechtmaken.

Bert verbleef vervolgens in ziekenhuizen in Groningen en Amsterdam. Hij werd door verschillende neurologen onderzocht. Bloedtesten en ruggenmergpuncties leverden niets op. Op een MRI-scan werd een plek in het ruggenmerg ter hoogte van de nek gevonden: de mogelijke infectiehaard. Intussen werden de ziekteverschijnselen erger. Het dove gevoel in zijn voeten trok verder op naar de knieën, de benen en de heupen, tot op borsthoogte. Ook het kortetermijngeheugen werd steeds slechter. Margriet dacht soms: 'Het lijkt wel of ik met een demente man getrouwd ben.' Ook kreeg Bert spasmen in zijn benen, hoofdpijn, hartkloppingen en hartkramp. Uiteindelijk werd hij naar huis gestuurd. Hij moest er maar mee leren leven, was de boodschap. Maar, Bert en Margriet bleven vertrouwen op God, dat Hij hun paden recht zou maken. In maart 2005 ontving Bert, in hun Evangelische Gemeente in Drachten, de ziekenzalving op grond van Jakobus 5:14-15.

Op zaterdag 2 juli werd hij gebeld door een kennis die vertelde over genezingsdiensten in De Levensstroom. Bert en Margriet wilden dit eerst onderzoeken en ervoor bidden of dit voor hen was. In de nacht van zaterdag op zondag had Bert een ervaring alsof hij werd aangevallen door de duivel. Hij kreeg het heel benauwd, alsof er iets zwaars op zijn borst drukte. Hij kon zich niet meer bewegen. Hij riep de naam van Jezus aan, dat deze macht van hem moest wijken. Dit gebeurde nogmaals, daarna ging het weg en kreeg hij rust. Die zondagavond gingen Bert en Margriet, samen met zijn ouders, naar Leiderdorp. Ze vonden het een mooie en ontspannen dienst en ze ervoeren dat God heel dichtbij was. Het sprak hen aan, dat iedereen werd opgeroepen eerst zijn hart aan de Heer te geven. Nadat Jan Zijlstra was begonnen met bidden voor de zieken, zei hij opeens: 'Zit in dit vak iemand met een probleem in de nek?' Bert wist meteen: 'Dat ben ik', en hij ging naar voren. Daar stond hij, met spasmen in zijn benen. Jan Zijlstra bad voor hem: 'Dat de infectie wordt uitgeroeid en vernietigd in de naam van Jezus.' Bert voelde zich helemaal warm worden. Hij werd gloeiend heet over zijn hele lichaam, en dit ging de hele nacht zo door. Vanaf dat moment verdwenen zijn klachten en ging het met de dag beter.
Na afloop van de dienst ging hij zelfs een rondje hardlopen op het parkeerterrein bij De Levensstroom en dat lukte! Bij gesloten deuren opent God vensters.
Bert en Margriet zijn nog steeds diep onder de indruk van dit grote genezingswonder. Van de ene op de andere dag zag hun leven er totaal anders uit. Zo konden ze weer toekomstplannen maken. Bert heeft inmiddels weer een baan en ook Margriet kon weer verder met haar opleiding tot verpleegkundige. Hun verhaal hebben ze aan iedereen verteld die het maar wilde horen. In hun eigen kerk, in de kerk van de ouders van Bert, aan familie, vrienden en collega's. Mensen uit de buurt keken sowieso verbaasd op: 'Was dat niet die man die altijd als een dronkeman liep? Wat is er met hem gebeurd?'
Ook de behandelend arts was verbaasd en kon zijn genezing niet verklaren. Bert en Margriet grijpen elke gelegenheid aan om te getuigen dat Bert genezen is door de machtige naam van Jezus. Ze hebben ervaren dat God hen door die moeilijke periode van ziekte heeft heengeleid. Hij heeft hun paden rechtgemaakt, en vensters naar een nieuwe toekomst geopend.

Voor de video over de genezing van Bert klik hier« Terug naar Getuigenissen

Nieuws

Al weer 13 jaar geleden...!!

Het is vandaag, 14 september, precies 13 jaar geleden dat ik door Jezus ben genezen!

» Lees verder

Geplaatst op 14-09-2016


Nieuw: E-book van Marijke

Het boek over de genezing van Marijke is omgezet naar een E-book! Zo vlak voor de vakantie een mooie gelegenheid om het digitaal mee te kunnen nemen.

» Lees verder

Geplaatst op 02-07-2016


Because He loves you!

Prachtige woorden van Graham Cooke over Jezus.

Bekijke de video via deze link

 

» Lees verder

Geplaatst op 21-02-2016