Gods Wonder voor Mariet Janissen

Mariet Janissen uit het het Limburgse Geleen had de afschuwelijke spierziekte ALS. Een aandoening waarbij de zenuwcellen, die spieren aansturen, worden aangetast. Hierdoor vallen steeds meer spierfuncties uit. Op den duur worden alle spieren aangetast en uiteindelijk leidt ALS tot de dood.

Maar voor Mariet Janissen gebeurde het  grote wonder in de genezingsdienst op 27 maart 2009 in het MECC te Maastricht. Zij werd wonderbaarlijk door de kracht van Jezus genezen.

In het begin van 2003 kreeg Mariet last van haar rug, maar ze schonk er niet veel aandacht aan. Toen de pijn erger werd en ze daarbij ook slechter ging lopen, bracht ze een bezoekje aan de huisarts. Deze stuurde haar door naar het ziekenhuis. Ze kwam bij een neuroloog terecht en er werd een scan gemaakt waarbij zichtbaar werd dat er een groot aantal witte plekjes op de hersens zat. De situatie werd steeds slechter. Ze begon met haar ene been te trekken. Er kwam een rollator, die al snel vervangen werd door een rolstoel.

De diagnose ALS werd gesteld
Toen kreeg Mariet te horen dat ze ALS had. Hoewel dit een dramatische boodschap voor haar was, was Mariet toch vastbesloten door te vechten en verloor zij haar vertrouwen in God  niet. Maar ALS is een ziekte, die alleen maar erger wordt. Alles in haar huis moest aangepast worden, douche en toilet, en nog vele andere zaken. Het was onvermijdelijk dat zij in een elektrische rolstoel terechtkwam. De ziekte had haar nu volledig in de greep. Ze kreeg om haar linkerbeen een brace, vanaf haar voet tot aan haar heup. De artsen in het ziekenhuis hadden gezegd: 'Mevrouw Janissen, u mag niet meer lopen of staan.' Ze hadden haar al op het ergste voorbereid, maar ondanks al deze narigheid vertrouwde Mariet op God, van Wie zij geloofde dat Hij wonderen kon doen. De huisgenoten en familieleden stonden machteloos, want zij zagen dat Mariet snel achteruit ging. Ze had geen kracht  meer in haar handen. Ook haar mond ging scheef staan en het eten van vast voedsel werd moeilijk, omdat het slikken moeilijk ging. Ze kreeg bijvoeding in flesjes.

Mariet klampt zich vast aan God
Hoeveel moeite het haar ook kostte, toch bleef ze van tijd tot tijd naar de diensten van de evangelische gemeente gaan. Daar riep ze God aan en werd met haar gebeden. In dit alles werd haar vertrouwen in God niet gebroken en ze zei zelfs op een dag: 'Ik zal weer gaan lopen.' Iedereen in haar omgeving zei: 'Dat kan niet, je wordt niet meer niet meer beter.' Maar ze sprak toch over de Jezus die geneest.
Haar vriendin Katrien, die haar terzijde stond, kreeg op een nacht een droom dat Mariet weer liep. Wat werd ze daardoor bemoedigd! Maar ook de Heer bemoedigde haar de versterkende woorden: 'Vrouw, ga naar je huis. Je geloof zal je genezen.'

Naar het MECC
Mariet hoorde dat evangelist Jan Zijlstra naar het MECC zou komen en een genezingsdienst zou houden. Ze had een wonder nodig en besloot om met haar nood, haar ziekte, richting Jezus te gaan. Op vrijdagavond 27 maart 2009 kwam Mariet de hal van het MECC binnen. Ze was helemaal opgewonden. Zou dit haar avond worden? Het was een geweldige avond. Ze hoorde dat het Evangelie van Jezus een kracht Gods is. Ze genoot van elk woord. Deze kracht van God had ze nodig.

God raakt Mariet aan
Het was 21.45 uur toen Mariet in haar rolstoel het podium opgereden werd, een vrouw vol geloof en verwachting. Ze vertelde later, dat ze in haar binnenste een vuur voelde branden. Jan Zijlstra keek haar aan en zag hoe ziek de vrouw was, maar zag ook haar geloof in God. Hij vroeg naar haar naam en naar de ziekte. 'Dan heb je een wonder van God nodig', zei Jan Zijlstra. Hij legde haar de handen op: 'Mariet, in de Naam van Jezus, word gezond, sta op en loop in Jezus Naam.' Toen stapte ze uit haar rolstoel en begon over het podium te lopen, al roepende: 'Jezus maakt mij gezond.' Ze schreeuwde het uit: 'O Jezus, ik dank U!' Ze was vol vreugde, al juichende liep ze heen en weer. Mariet reed zelf haar rolstoel van het podium af. Ze liep achter haar rolstoel de hele hal door naar de nazorg, dat was wel 100 meter lopen, terwijl ze daarvoor vrijwel geen stap meer kon doen. In de nazorgruimte deed ze allereerst de brace af. Ze keerde naar de zaal terug met de brace in haar hand, al roepende dat Jezus haar genezen had. Ze liep perfect!

Wat een wonder!
Iedereen was verbaasd maar ook verheugd en men gaf God de eer om Zijn machtig werk.
Kennissen, vrienden - ze spraken er allemaal over.
Als Mariet boodschappen ging doen, sprak iedereen haar aan: 'Ik dacht dat jij ALS had en in een rolstoel zat?' Keer op keer moest Mariet haar verhaal vertellen over de grote daden van God. Ze is volkomen genezen. Ze doet alles weer!
En ze jubelt het uit: 'Er zijn geen grenzen aan Jezus macht!'

 « Terug naar Getuigenissen

Nieuws

Al weer 13 jaar geleden...!!

Het is vandaag, 14 september, precies 13 jaar geleden dat ik door Jezus ben genezen!

» Lees verder

Geplaatst op 14-09-2016


Nieuw: E-book van Marijke

Het boek over de genezing van Marijke is omgezet naar een E-book! Zo vlak voor de vakantie een mooie gelegenheid om het digitaal mee te kunnen nemen.

» Lees verder

Geplaatst op 02-07-2016


Because He loves you!

Prachtige woorden van Graham Cooke over Jezus.

Bekijke de video via deze link

 

» Lees verder

Geplaatst op 21-02-2016