'Mams, ik heb je nog nooit gezond gezien'

‘Mams, ik heb je nog nooit gezond gezien!’ zei Barbara, onze jongste dochter (toen 18 jaar), nadat ik een loopdemonstratie had gegeven. We omhelsden elkaar en waren allebei diep ontroerd. Bijna 25 jaar was ik ziek. Ik had een ernstige vorm van fibromyalgie (spierreuma) en daarnaast verdween er spierweefsel. Ik was gehandicapt en kon vrijwel niets meer. Er zat geen kracht meer in mijn lichaam en ik was tot bijna niets meer in staat. Elke dag had ik veel pijn, daarom gebruikte ik morfine om de ergste pijn weg te nemen. In de loop der jaren kwamen er steeds meer hulpmiddelen in huis. Een traplift om nog naar de eerste verdieping van ons huis te komen. Aanpassingen in de badkamer, een rolstoel en ook de auto werd aangepast. Van de arts hoorde ik dat ik ongeneeslijk ziek was en er beslist geen hoop was om weer gezond te worden.

Naar de genezingsdienst
Toen vertelde een vriendin dat God grote wonderen van genezing doet in De Levensstroom, een kerk in Leiderdorp. Ik kreeg een magazine van deze kerk, daarin las ik over de geweldige genezingen die God deed. Het raakte mijn hart en ik werd diep ontroerd. Daarop besloten mijn man Hans en ik naar de genezingsdienst te gaan. Hoewel ik al ruim dertig jaar een christen was en ik wist dat God ook onze Geneesheer wilde zijn, vond ik het heel spannend om te gaan. Maar toen Hans mij in de rolstoel de zaal binnen reed, viel al de spanning van mij af. God gaf een diepe vrede in mijn hart. Tijdens de zang- en aanbiddingsdienst voelde ik de tegenwoordigheid van God en dat ontroerde me. Tranen liepen over mijn wangen en dankbaarheid vulde mijn hart. Ik wist dat het goed was hier te zijn en ik voelde hoe Gods Geest aan het werk was. Ik gaf me helemaal over aan God.

Bidden voor genezing
Toen ik in mijn rolstoel vooraan bij het podium kwam, vroeg evangelist Jan Zijlstra wat ik voor ziekte had en hoe ik heette. Nadat ik antwoord had gegeven, keek hij me aan en zei: ‘Marijke, God heeft een beter plan!’ Deze woorden maakten diepe indruk op mij, ik had immers vaak van artsen te horen gekregen, dat er voor mij geen genezing mogelijk was. Allereerst bad de evangelist voor mijn bloed, dat het zuiver en schoon zou worden en dat de infecties mijn bloed zouden verlaten. ‘Marijke, je bloed is nu zuiver en schoon, onthoudt dat’, zei hij. Daarna bad hij dat de pijn mijn lichaam zou verlaten in de Naam van Jezus. Op datzelfde ogenblik voelde ik de pijn weggaan. Ik kon het amper bevatten. Daarna bad de evangelist voor herstel van de spieren. Ik voelde de kracht van God door me heen stromen en wist dat God me aan het genezen was.

rolstoel      rolstoel    rolstoel         

Jezus Christus geneest
Ik werd ontzettend blij terwijl ik nog in de rolstoel zat. Normaal zou ik na zo’n lange zit, hevige pijn hebben en ontzettend moe zijn en tot niets in staat. Maar toen de evangelist zei: ‘Marijke ga staan en loop in de Naam van Jezus’, stapte ik meteen uit mijn rolstoel en begon te lopen. IK LIEP! Ik wist dat God me had genezen en een enorme blijdschap kwam in mijn hart. God had me genezen, wat een geweldig wonder! Lopend achter mijn rolstoel en dolgelukkig, verliet ik de zaal. Ik was genezen door de geweldige kracht van God! De volgende dag belde ik onze jongste dochter Barbara op en terwijl ik haar over het geweldige wonder vertelde, besloot ze om meteen naar huis te komen. Toen ik de sleutel in het slot hoorde, rende ik naar de deur en deed snel open. We omhelsden elkaar vol blijdschap.
Barbara, kom eens mee en kijk eens hoe goed ik kan lopen, zei ik tegen haar, terwijl ik haar hand pakte en haar meenam naar de kamer. Daar gaf ik een loopdemonstratie en weer verbaasde het me hoe gemakkelijk en soepel ik op en neer liep. Ik keek naar mijn dochter en zag haar ontroering. ‘Mams, ik heb je nog nooit gezond gezien’, zei ze terwijl de tranen over haar wangen liepen.

    

Wat een vreugde: de scootmobiel werd opgehaald en de traplift gedemonteerd en op de vrachtauto geladen. 
De video van de genezing van Marijke kunt u zien wanneer u op de afbeelding hiernaast klikt.

Meer getuigenissen

Intimiteit brengt heling

Geplaatst op: 03-05-2015

Life Topic van Jong en Vrij met Debbie Kaak over hoe ze werd genezen van een ernstige ziekte.

In haar ziekteproces vond ze intimiteit met de Vader door meditatie en muziek. En door die intimiteit ontving ze oprechte blijdschap en dankbaarheid, zelfs in de donkerste tijden.

 

» Lees verder

Grace stories - God verandert je leven

Geplaatst op: 15-07-2014

Ooit gedacht dat God dood was of geen interesse heeft in jou?
Hier vind je 'grace stories' die een ander verhaal vertellen. Het verhaal van een levende God, die niet ver weg en onbewogen is. 
Een God die van jou houdt en die niets liever wil dan dat je Hem als Redder in jouw situatie ontmoet.

» Lees verder

Marco van de Glind; van alcohol- en drugsverslaafde tot preventiemedewerker

Geplaatst op: 14-07-2014

"God, als U bestaat, help me dan uit deze hel. Ik zie het niet meer zitten. Help me alstublieft, anders maak ik mezelf van kant."
Enkele minuten na deze noodkreet ging de bel..........

Mag ik me even voorstellen. Ik ben Marco van de Glind, geboren en getogen in Barneveld, een rasechte Barnevelder dus.
Mijn jeugd verliep niet echt vlekkeloos. Het was thuis bijna altijd 'oorlog'. De stap om te gaan drinken was voor mij daarom niet groot met als gevolg dat ik op m'n dertiende vaak stomdronken was. In mijn leven ging er toen een hoop mis. Ik werd er wanhopig van. Ik ging mijn heil zoeken in een coffeeshop die 200 meter van mijn school stond.

» Lees verder